Dé marketing van de toekomst: videocontent. Waarom, en zó zet je het in

De populariteit binnen videocontent is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Door de coronacrisis ging de trend in een sneltrein. Maar, waarom is video dé marketing van de toekomst? En wat levert het op?

Niet alleen op social media, maar ook op websites, in mailfunnels en klantenservices wordt video veel gebruikt. We leven in een tijd waarin we liever kijken naar bewegend beeld en niet lappen met tekst moeten lezen om tot informatie te komen. We kiezen simpelweg voor een gemakkelijkere en vermakelijkere manier. Precies daarom is video interessant voor je marketing. Video gaat voor op authenticiteit en verbinding. Je klant wil geen nummertje zijn maar wil zich gezien, gehoord en begrepen voelen. Dat is precies waar videocontent voor zorgt.

Videocontent kan op vele manieren worden ingezet. Zo kun je bijvoorbeeld video inzetten als klantenservice om veel gestelde vragen te behandelen. Je kunt video inzetten als explainer video’s, demo video’s en kennisclips. Maar, je kunt ook videocontent inzetten op social media als vermakelijke Reels of Stories. Kortom; video kan tegenwoordig bijna overal.

Waarom moet je videocontent inzetten? Dit zijn de voordelen van videocontent.

  1. Persoonlijke verbinding: met video creëer je een connectie. Er is namelijk meer van je bedrijf te zien. Door middel van video wordt je merkpersoonlijkheid duidelijker overgedragen doordat de tone of voice van je bedrijf duidelijker overkomt en je boodschap meer context krijgt.
  2. Videocontent zorgt voor een duidelijke boodschap: je kunt veel meer vertellen in een korte tijd. Een beeld zegt soms meer dan duizend woorden.
  3. Schaalbaar: video helpt je bedrijf schaalbaar te maken. Dingen die je in coach-calls of meetings tien keer moet vertellen, kunnen geautomatiseerd worden. Op die manier kan, in de huidige wereld vol automatiseringen, je bericht nog steeds persoonlijk blijven.
  4. Met video kun je onderscheiden: videocontent kan net de doorslag zijn voor sommige potentiële klanten. Een concurrent kan exact dezelfde tekst opleveren maar niet dezelfde video.
  5. Video is breed in te zetten (denk bijvoorbeeld als marketingmiddel, een betere klantbeleving of een online cursus).

Wil je graag videocontent inzetten maar weet je niet waar je moet beginnen? Download hieronder onze (gratis) cheatsheet met 16 videocontent ideeën (en manieren hoe je ze kunt uiten) om tot inspiratie te komen.

Download hier onze cheatsheet met 16 videocontent ideeën!

Aan de slag gaan met videocontent voor je organisatie? Kom naar The Locals!

Of het nu visualisaties zijn, een serie Reels of kennisclips voor je nieuwe leads. Wij kunnen jou helpen met het sterk overbrengen van je boodschap. 

Benieuwd wat we voor je kunnen doen?